Profiel

Missie en visie
Historie
Kunst
Kunst

‘Kunst draagt bij aan een prettige werkomgeving en inspireert mensen om creatief en productief te zijn.’ ‘Kunst creëert een aangename en representatieve werkomgeving.’

Kleur
Deze visies demonstreren de pluriforme rol die kunst kan spelen in een bedrijf. Want kunst heeft meer rollen dan alleen ‘decoratie’ te zijn. De invloed van kleuren op mensen wordt steeds breder onderkend. Deze kleuren in de vorm van kunst te brengen, voegen hier een extra dimensie aan toe. AlliantieAdvies kiest er uitdrukkelijk voor om de aankleding van haar kantoor te complementeren met kunst.

Prikkelen
“Wat ik met kunst in mijn kamer wil bereiken, is dat de mensen die ik op bezoek krijg aangenaam geprikkeld worden en dit er mogelijk toe leidt dat de kunst een bijdrage levert aan een goed gesprek. En als mijn ogen daarmee tevens een plezier worden gedaan, is dat meer dan meegenomen”
Cees van Oene, directeur

Contrast
Het historische pand van AlliantieAdvies in de Amersfoortse binnenstad leent zich uitstekend voor aankleding met hedendaagse kunst. Het aanwezige figuratieve en abstracte werk vormt er een mooi contrast mee. De keus is voornamelijk gevallen op tweedimensionale stukken: schilderijen en litho’s. Verspreid over alle ruimten van het kantoor hangen meer dan 10 kunstwerken.

Azië
Van twee kunstenaars bezit AlliantieAdvies verschillende werken. De overeenkomst tussen Sjoerd Bakker en Lon Buttstedt is hun fascinatie voor Azië. Voor Sjoerd Bakker geldt dit meer in het bijzonder voor Japan. In zijn aquarellen heeft hij ook formaat, kleurgebruik, techniek en filosofie uit dit land overgenomen.

LeegNine directions, blackwing, lights: http://www.lonbuttstedt.nl
Zo roept de afgebeelde bezem van Clean your head associaties op met Zen. Gedachteloos harken en vegen wordt in Zen immers beschouwd als de ultieme meditatie. Het is dé manier om het hoofd leeg te maken. Het diffuse en beperkte kleurgebruik hier is ook onmiskenbaar geïnspireerd door Japanse kunst.

Kleurrijk
De schilderijen van Lon Buttstedt stralen eveneens verstilde rust uit. Anders dan bij Sjoerd Bakker zijn ze echter kleurrijk. Buttstedt maakt een soort collages van uit hun context gelichte voorwerpen. Hierdoor krijgen ze een zekere abstractie, maar ook nieuwe betekenissen. Wolken, (kiem)plantjes en druppels komen veelvuldig voor.

Aan de Weverssingel hangen op dit moment drie werken van haar: Fire, stone, nine okra’s; Eating under the sheltering sky en Nine directions, blackwing, lights.  De sfeer van elk schilderij is anders. De overeenkomst zit in de herhaling van elementen zoals okra’s en lichtjes.

Lady of the day
Ook de schilderijen van Lita van Engelenhoven zijn bepaald kleurrijk. Toch is de sfeer vaak kwetsbaar. Voor de schilderes is de relatie tussen de verschillende afgebeelde vormen belangrijk. Net als de letterlijke structuur van het schilderij. Van Engelenhovens werk is in vele collecties in binnen- en buitenland opgenomen. Bij AlliantieAdvies hangt haar Lady of the day.


Fire, stone, nine okras, www.lonbuttstedt.nl


Links

HomeProfielInterim managemantOutplacementTraining à la carteFacilitair managementQuick scansContact